Goodlad Clothing Co

Goodlad Clothing Co

Project Details

Location: North Vancouver, BC, Canada
Size: 1,800 SF
Completed: 2019
Sector: Retail & Showrooms
testing 123

Project Details

Location: North Vancouver, BC, Canada
Size: 1,800 SF
Completed: 2019
Sector: Retail & Showrooms

About

We recently had the pleasure of working with Goodlad Coffee Clothing Cut to design a one-stop shop for the everyday Pacific Northwest guy.

Our goal for this 2,200 sq ft. hub, which is located in North Vancouver, was to create a space where men could show up and shop without having to think. Equally as important, we wanted to echo that experience for women and create a space that made finding the perfect gift for the men in their life easy and enjoyable.

From the moment a customer walks in the door at Goodlad, the store feels relaxed and comfortable. We utilized “space” to help us achieve this desired vibe. Airy pathways were created to give the customer ample breathing room to walk around and explore all that this unique shop has to offer, while not being overwhelmed.

To draw customers into the store, balance the openness, and give the space a cozier feel, we chose a bold brick display wall. This also ties the shop to the company’s Yaletown location, Brooklyn Clothing.

Another primary feature of the space is the mural of store owner Shane Meier’s Great Grandfather, Mr. Goodlad himself, at the front of the store. The artwork adds a touch of family history to the space, while speaking to the vintage aesthetic.

Designing this space was not without its challenges. The shop is essentially three different spaces in one: a clothing store, café and barber shop. All three spaces needed to be incorporated seamlessly into the design. We wanted these different sections to feel cohesive yet distinctive, and add to the overall customer experience without looking out of place. We accomplished this by separating the space with subtle visual cues. The barber shop flooring is wood, while the neighbouring retail and cafe spaces are concrete. The wood flooring repeats in the back of the retail space, tying the two spaces together and adding warmth. We also utilized changes in ceiling height to differentiate the various service areas. A lower ceiling around the cafe makes the ordering counter more approachable.

Various industrial elements including antique furniture, exposed wood, rustic corrugated metal and stainless steel light features are used to create a masculine space that’s rooted in the present while giving a nod to days past.

A special thank you to Brad Witt and Double Down Lease Inc. for helping us bring Shane Meier’s vision for this space to life.

Project Page Nav